Computer Club Medical Systems

Publiek

Over Ons

De Computer Club Medical Systems (CCMS) is een vereniging met als doel om medewerkers en gepensioneerden van Philips Healthcare in Best met de computer als hobby te helpen.

Computers hoeven niet een doel op zich te zijn, maar kunnen een bestaande hobby ook ondersteunen. Denk hierbij aan het bewerken van foto's en video.

Het is de bedoeling dat de leden elkaar ondersteunen door kennis en ervaringen uit te wisselen.

Door middel van lezingen en workshops kunnen de leden nieuwe kennis op doen of enthousiast gemaakt worden voor andere toepassingen.

In de bibliotheek van de computerclub zijn veel boeken over uiteenlopende computer onderwerpen te vinden.

Ook is een uitleen mogelijkheid van diverse materialen.

Geschiedenis

In 1986, een tijd dat computers thuis nog nauwelijks voor kwamen, werd de CCMS opgericht.

De aanleiding was dat er Philips Yes-computers aan het personeel te koop werden aangeboden. Er was veel kennis nodig om met deze computers iets te kunnen doen. Bovendien bood de club de mogelijkheid om kennis van de andere Philips computer, de P2000, te delen.

In 1987 werd vanuit de computerclub een zogenaamd PC-Privé project georganiseerd, waarbij de leden een heuse MS-DOS computer konden bestellen. De Computerclub werd ondersteund door Medical Systems omdat computer kennis steeds belangrijker werd voor het bedrijf.

Veel lezingen en cursussen werden georganiseerd vanuit de computerclub door enthousiaste medewerkers. Onderwerpen zoals de toen gebruikelijke programmeertaal GW-Basic, of de veel gebruikte tekstverwerker WordPerfect hadden grote belangstelling. Er kwam een gebruikersgroep die zich bezig hield met modems en bulletin boards. Er ontstonden groepen voor andere programmeertalen, databases en desktop publishing.

Informatie over de computerclub werd onder de leden verspreid via een floppykrant. Leden konden een diskette ophalen in het clubgebouw en op hun eigen computer uitlezen. Als er een nieuwe uit kwam werd de oude ingeleverd voor de volgende editie.

Veel uit de oude tijd is verdwenen. De computer is een algemeen goed geworden en via internet is alle informatie wel te vinden. Maar er dienen zich steeds weer nieuwe onderwerpen aan. De computerclub biedt nog altijd onderdak aan velen met de computer als een van hun hobby’s.

In 2011 werd het 25-jarig jubileum uitbundig gevierd.

Jarenlang heeft de club op het terrein van Philips Healthcare een onderkomen gehad. Dit is in 2019 komen te vervallen.